Yleistä

1.1 ollaranneke.fi on koruja ja puolijalometalleista sekä jalometalleista valmistettuja yksilöllisiä ja omalla viestillä varustettuja koruja sekä muita vastaavia tuotteita (jäljempänä ”tuotteet”) myyvä verkkokauppa, jonka toiminnasta vastaa OLLA EHE OY.

1.2 Myyntiehdot ovat voimassa ollaranneke.fi -verkkokaupasta ostavan henkilön (jäljempänä ”kuluttaja”) ja OLLA EHE OY:n (jäljempänä ”Olla”) välillä tilausvahvistuksen mukaisen maksettavaksi erääntyvän summan Ollan pankkitilille saapumisesta alkaen.

1.3 OLLA EHE OY:llä on oikeus muuttaa näitä ehtoja.

Hinnat ja tuotteet

2.1 Ollaranneke.fi -verkkokaupan hinnat ilmoitetaan euroina ja sisältää arvonlisäverovelvollinen (20%).

Maksutavat

Maksaminen on mahdollista suomalaisten verkkopankkien välityksellä sekä luottokortilla (Visa, Mastercard).
2.2 Hinnat ovat voimassa tilaushetkestä vastaavan tilauksen eräpäivään saakka (7 päivää tilauksen tekemisestä).

2.3 OLLA EHE OY:llä on oikeus muuttaa hintoja.

2.4 Olla tekee parhaansa varmistaakseen tuotteiden ja tuotekuvien vastaavuuden, mutta toisinaan tuotteet voivat kuitenkin poiketa kuvissa olevista tuotteista. Tuotteet valmistetaan käsin erilaisista materiaaleista, joten tuotteiden värisävy ja rakenne voi vaihdella käsittelytapojen sekä muiden vastaavien syiden vuoksi.

2.5 Kaikki Olla-sivustolla ja Ollan Facebook- ja Instagram-tileillä olevat tuotekuvat ovat OLLA EHE OY:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeuksilla. Kuvien kopiointi, jakaminen tai muulla tavalla tapahtuva käyttö ilman tekijän suostumusta on kielletty.

2.6 Alennuskuponkia ei voi käyttää, jos ostoskorissa on jo valmiiksi alennettuja tuotteita.

Kaupan voimaantulo

3.1 Olla sitoutuu luovuttamaan tuotteen kuluttajalle ja mahdollistamaan omistusoikeuden siirtymisen kuluttajalle kaupan tullessa voimaan. Kuluttaja sitoutuu maksamaan tilatun tuotteen Olla-verkkokaupalle ja vastaanottamaan tuotteen.

3.2 Maksamattomat tilaukset perutaan 7 arkipäivän kuluessa tilauksen tekemisestä.

3.3 Kauppa toteutuu kuluttajan suorittaman maksun saapuessa Ollan pankkitilille.

Tuotteiden toimitus

4.1 Ollan sivustolla ilmoitetut toimitusajat lasketaan tilauksen maksun saapumisesta Ollan verkkokaupan pankkitilille.

4.2 Viivästyksien välttämiseksi paikkansapitävät ja virheettömät toimitustiedot on ilmoitettava tilausta tehtäessä.

4.3 Olla ei vastaa toimituksen viivästymisestä silloin, kun tuote on luovutettu kuljetusyhtiölle sovitusti ja viivästyminen johtuu olosuhteista, joita Olla ei voinut välttää eikä ennakoida.

4.4 Toimitustavat

Olla-rannekkeen logistiikka yhteistyökumppanina toimii SmartPost Itella.

– Toimitus / Itella Smart/  sisältyy hintaan

Tilaus lähetetään enintään 5 (viiden) työpäivän kuluessa tilauksen maksamisesta. Tavallisesti tilatut tavarat saapuvat asiakkaalle 3 (kolmen) työpäivän kuluessa. Toimitusaika on enintään 7 (seitsemän) arkipäivää.

4.5 Tilauksen on saavuttava perille ehjänä ja avaamattomassa pakkauksessa. Jos pakkaus on vaurioitunut kuljetuksen aikana, ilmoita asiasta viipymättä Ollalle sähköpostitse osoitteeseen info@ollaranneke.fi.

4.6 Ollan perille toimittamista koskeva velvollisuus on suoritettu silloin, kun tuote saapuu Smartpostin pakettiautomaattiin.

Palautukset ja vaihtaminen

5.1 Ostajalla on oikeus palauttaa verkkokaupasta tilatut tuotteet 14 päivän kuluessa toimituksen saapumisesta.

5.2 Kuluttajan on palautettava tuotteet 14 päivän kuluessa ostoksen tekemisestä.

5.3 Tuotteen palauttamiseen ja vaihtamiseen liittyvät kulut maksaa kuluttaja.

5.4 Olla palauttaa tuotteen hinnan kuluttajalle palautusilmoituksen vastaanottamispäivänä viipymättä tai viimeistään 14 päivän kuluessa kyseisestä päivästä. Toimituskuluja ei palauteta.

5.5 Tuotteen on oltava alkuperäisessä pakkauksessaan eikä siinä saa olla käytön jälkiä. Tuotteessa ei saa olla käytön jälkiä tai hajuja, ja tuotelappujen on oltava paikoillaan – muussa tapauksessa Ollalla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta palautusta.

5.6 Jos palautettava tuote (ja tuotepakkaus) ovat vaurioituneet, ja se johtuu Ollasta riippumattomista syistä tai tuotteen käyttötarkoituksen vastaisesta käytöstä, Ollalla on oikeus vähentää tuotteen arvonalennus kuluttajan tuotteesta maksamasta ja kuluttajalle palautettavaksi kuuluvasta summasta. Olla ilmoittaa tällaisesta kuittauksesta kuluttajalle.

5.7 Jos kuluttaja ei hyväksy kuittausta koskevassa ilmoituksessa määriteltyä vähennystä, kuluttajalla on oikeus kääntyä riippumattoman asiantuntijan puoleen tuotteen arvonalennuksen määrittelemiseksi. Kuluttaja ja Olla maksavat asiantuntijan käytöstä aiheutuvat kulut tasavertaisesti lukuun ottamatta tapauksia, joissa toisen osapuolen näkemys osoittautuu perusteettomaksi. Viimeksi mainitussa tapauksessa asiantuntijan käytöstä aiheutuvat kulut maksaa osapuoli, jonka näkemys todettiin perusteettomaksi.

5.8 Kuluttajan on ilmoitettava kaupan purkamisesta sähköpostiviestillä. Kuluttaja lähettää vapaamuotoisen ilmoituksen osoitteeseen info@ollaranneke.fi. Olla vastaa lähetettyyn ilmoitukseen 5 arkipäivän kuluessa ja ohjeistaa kuluttajan tuotteen vaihtamiseen tai palauttamiseen.

5.9 Tuotteen vaihtaminen

5.9.1 Jos tuote vaihdetaan, Olla lähettää sovitun uuden tuotteen kuluttajalle heti, kun vaihdettava tuote on palautettu. Uusi tuote toimitetaan kuluttajalle yhtä nopeasti kuin ostettu tuote.

5.9.2 Jos tuote vaihdetaan toiseen tuotteeseen ilman perusteltua syytä, toimituskulut lisätään hintaan.

5.9.3 Olla ei voi taata tuotteen vaihtamista, sillä tuotteet ovat ainutlaatuisia eikä korvaavaa tuotetta välttämättä ole. Jos kuluttaja ei löydä sopivaa korvaavaa tuotetta, Olla palauttaa ostohinnan kuluttajalle.

5.10 Olla ei vastaa tuotteen sellaisista puutteista, jotka ovat seurausta:

– asiakkaaseen liittyvistä syistä;

– tuotteen käyttötarkoituksen vastaisesta käytöstä;

– tuotteen käyttöohjeiden noudattamatta jättämisestä tai tuotteen huoltamatta jättämisestä;

Vastuu ja ylivoimainen este

6.1 Olla ei vastaa kuluttajalle aiheutuneesta vahingosta tai tuotteen perille toimittamisen viivästymisestä silloin, kun vahinko tai toimituksen viivästyminen johtuu olosuhteista, joihin Olla ei voinut vaikuttaa eikä ennakoida (ylivoimainen este);

6.2 Olla vastaa kuluttajalle ja kuluttaja vastaa Ollalle toiselle osapuolelle näiden ehtojen rikkomisen aiheuttamasta vahingosta Viron lakien mukaisesti;

6.3 Olla ei vastaa tämä sopimuksen kohdassa 2.5 määriteltyjen ehtojen paikkansapitämättömyydestä;

6.4 Olla ei vastaa tuotteen sellaisesta katoamisesta tai vaurioitumisesta, joka on tapahtunut tuotteen kuljetusyhtiölle luovuttamisen jälkeen;

6.5 Ollan vastuu kuluttajalle rajoittuu tuotteen myyntihintaan. Olla ei vastaa puutteellisen tuotteen aiheuttamasta vahingosta, kuten esimerkiksi omaisuudelle tai tiedoille aiheutuvasta vahingosta eikä myöskään liikevaihdon tai voiton menettämisestä.

Henkilötietojen käsittely

Henkilötiedot tarkoittavat tietoja, joita ollaranneke.fi kerää noudattaessaan luonnollisen henkilön kanssa solmittuja sopimuksia tai voidakseen ottaa yhteyttä henkilöön.

Kanta-asiakkaan henkilötietoja voidaan kerätä seuraavasti:

yhteystietoja (mm. nimi, henkilötunnus, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, ensisijainen yhteydenottotapa) sivustollamme tai muualla (esim. myymälät) ilmoitettaessa;
sivustoa käytettäessä käyttäjätilin välityksellä saatavat tiedot tai evästeiden kautta saatavat tiedot;
oston tai tilauksen yhteydessä myymälässä tai verkkokaupassa henkilön yhteystietoja tai ostomieltymyksiä koskevien tietoja tallennettaessa (ollaranneke.fi voi pyytää ilmoittamaan henkilötietoja ja muita henkilökohtaisia tietoja vapaaehtoisesti tietyissä sivuston osissa. Vaaditut henkilötiedot voivat sisältää esimerkiksi nimen, osoitteen, postinumeron, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja muita tietoja).

Muiden tietojen kerääminen

Keräämme myös anonyymejä tietoja eli tietoja, joita ei voi yhdistää suoraan yhteenkään henkilöön (sukupuoli, ikä, kieli, sijainti).

Voimme kerätä tietoja myös asiakkaiden toiminnasta myymälöissämme sekä sivustollamme. Nämä tiedot kootaan yhteen ja niitä käytetään entistä hyödyllisemmän tiedon välittämiseen asiakkaalle ja asiakkaan sivustoa, tuotteita ja palveluja koskevien mieltymyksien selvittämiseksi. Tällä tavoin kerätyt tiedot ovat anonyymejä tietoja tämän tietosuojailmoituksen merkityksessä.

7.1 Kuluttaja antaa yksiselitteisen ja tietoisen suostumuksensa henkilötietojensa keräämiseen sekä käsittelyyn ollaranneke.fi -verkkokaupassa tietojaan ilmoittaessa sekä hyväksy myös henkilötietojensa luovuttamisen kuljetusyhteistyökumppaneille tuotteen perille toimittamista varten.

7.2 ollaranneke.fi:llä on oikeus käyttää kuluttajan asuin- tai sijaintipaikan osoitetta mainoksien ja muun tiedon kuluttajalle välittämiseen.

7.3 Ollan tiedossa olevat henkilötiedot lisätään asiakasrekisteriin ja tietoja käytetään myyntipalvelun sekä tuotteiden tarjoamiseen asiakkaalle. Kuluttaja hyväksyy tarjousten lähettämisen tilauksen tekemisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen, jos kuluttaja on rastittanut vastaavan ruudun tilaussivulla.

7.4 Kuljetusyhtiölle ilmoitetaan vain sellaiset tarpeelliset kuluttajan henkilötiedot, joita tarvitaan tuotteen perille toimittamiseen;

7.5 Kuluttajalla on aina oikeus kieltää henkilötietojensa kerääminen sekä käyttö lukuun ottamatta tapauksia, joissa niitä tarvitaan sopimukseen perustuvan saatavan perintää tai tuotteen perille toimittamista varten.

7.6 Henkilötiedot suojataan kaikilla lain edellyttämillä turvaamistoimenpiteillä. Olla sitoutuu olemaan luovuttamatta rekisteröityjen henkilötietoja sivullisille ja olemaan käyttämättä niitä tavalla, joka on ristiriidassa henkilötiedosta annettujen lakien tai tämän sopimuksen kanssa;

7.7 OLLA Ehe OY on vastuussa henkilötietojen käsittelystä ja OLLA Ehe OÜ välittää tärkeät maksua varten tarvittavat henkilötiedot valtuutetulle kumppanille Maksekeskus AS:lle.

Ehtojen muuttaminen

8.1 Ollalla on oikeus muuttaa sekä täydentää näitä ehtoja sekä tuotteiden hintoja verkkokaupan kehittämiseen ja turvallisemman käytön takaamiseen liittyvistä syistä. Ehtojen ja hintojen muutoksista tai täydentämisestä ilmoitetaan sivustolla ollaranneke.fi.

8.2 Ehtojen ja hintojen muutokset sekä täydennykset tulevat voimaan niiden julkaisuhetkellä sivustolla ollaranneke.fi. Jos kuluttaja lähetti tilauksensa ennen ehtojen voimaantuloa, Ollan ja kuluttajan välisiin oikeussuhteisiin sovelletaan tilauksen lähetyshetkellä voimassa olleita ehtoja, ellei laissa tai näissä ehdoissa muuta määrätä;

8.3 Ollalla on oikeus purkaa kauppa silloin, kun tuotteeseen liittyy jokin seuraavista: inhimillinen virhe hintaa lisättäessä tai järjestelmän tekninen vika (esimerkiksi 25 euroa maksava tuote on erehdyksen vuoksi myynnissä 1 euron hintaan eli kyseessä on selvä virhe. Olla edellyttää, että kuluttaja ymmärtää tämän sekä myös sen, että tuotetta ei voi myydä kyseiseen hintaan).

Tilauksen tekeminen

9.1 Tuotteiden tilaamiseksi tulee lisätä tuote/tuotteet ostoskoriin. Tilauksen vahvistamiseksi täytäthän kaikki pakolliset kentät ja valitset sinulle sopivan postitustavan. Tämän jälkeen näet maksettavan loppusumman, joka maksetaan verkkopankin tai muun halutun maksuvaihtoehdon kautta.

Muut ehdot

10.1 Näissä ehdoissa erikseen määrittelemättömissä tapauksissa noudatetaan Viron lakeja;

10.2 Ollan tuotteiden ostamiseen liittyvät Ollan ja kuluttajan väliset erimielisyydet ratkaistaan neuvottelemalla. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, kuluttajalla on oikeus kääntyä kuluttajansuojaviranomaisen tai Tarton alioikeuden puoleen oikeuksiensa suojaamiseksi.

Olla toimii asiakkaan edun mukaisesti ja hyvässä uskossa, joten erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

Kysymykset voi lähettää osoitteeseen info@ollaranneke.fi